Hajóban, táncparketten és lóháton a sárkányhajósok - Sárkányhajó Fesztiválok | www.sarkanyhajo.hu
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
 

 

VOGALONGA - Fesztivál Olaszországban
Velence, Olaszország
2022 ben is:)

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2022

11. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/1
Baja, Petőfi - sziget
2022. május 21.

18. Győri Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/2 (Győri Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - első forduló)
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 27.

18. Győri Sárkányhajó Fesztivál
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 28.

8. 10 személyes Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/3
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. június 11-12.

9. Szombethelyi Sárkányhajó Fesztivál
Szombathely, Csónakázó tó
2022. augusztus 5 - 6.

20. Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. szeptember 16-18.

17. Székesfehérvári Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/4 (Székesfehérvári Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - második forduló)
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 23.

17. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 24.

[ bővebben... ]

 

 

 


Hajóban, táncparketten és lóháton a sárkányhajósok

(2012. május 22.)

Eseménydús hétvége áll a sárkányhajó sportág szerelmesei mögött, a győri Aranyparton május 19-20-án rendezett IX. Győri Sárkányhajó Fesztivál tervezett és spontán programjainak köszönhetően. 

Szombaton délelőtt a koránkeléshez szokott diákok versenyszámai nyitották a fesztiválprogramot, a Nebuló Fiú Kupában a „Csak simán a Jedlik” nyert, szoros versenyben legyőzve a névválasztást tekintve önbizalomban már a felnőtt mezőnyhöz felnőtt „Izomsárkányokat”.  A Nebuló Leányoknál a „Vereses Démonok” míg a Kisdiákoknál a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola csapata lehetett a legbüszkébb. 

A régi motorosoknak meghirdetett versenyszámban az autósok nyertek… (Azaz, az Újabb Lehetőségek Open Kupájában az Audi Shark-ányok végzett az élen.)

A Team Kupában a Rába Premier a Titánt és az Arrabonát győzte le, a külön kategóriában egyedül versenyző, a magyar válogatott gerincét alkotó versenyzőkből álló Dragonmasters pedig valamennyi csapatot maga mögé utasított ezen a távon.  Nem úgy a Marathon Kupa A ligás versenyében, ahol a Rába Premier csapata „visszavágott”.  További pengeváltás várható Faddon és Budapesten…!

A Marathon Kupa B ligás versenye a korosztályok küzdelmét hozta.  A kilenc induló közül bronzérmes Titánnál a Rába Senior gyorsabbnak bizonyult, de a pálmát, vagyis a kupát a fiatalok vitték el:  a Raniors névre hallgató Rába SC 18 év alatti alakulatának győzelme külön elismerést érdemel. 

Este a vizes csatateret a poros tánctér váltotta fel, itt is kitartóan küzdöttek a felek a Hello Kids zenekar irányításával.  „Háttérprogramként” óriáskivetítőkön a Chelsea BL-győzelme is követhető volt, annak aki még tudta követni az eseményeket..

Vasárnapra virradóra újabb arcok és újabb mezek színesítették a partot, kora reggel, karkörzéssel.  Ez a nap ugyanis a vegyes csapatok, azaz a legalább 8 női versenyzőt felvonultató legénységek küzdelmei mellett a női mezőny és az újoncok küzdelmeit tartogatta. 

A hétvége legszorosabb versenyét a szabadidős csapatok vegyes kupája hozta:  a rutinos Győri Torpedó és a BKV-Vadlibák a döntőben hajszál pontosan egyszerre ért célba, így az aranyérem sorsát csupán a BKV-Vadlibák előfutamban elért jobb eredménye döntötte el.  A Házisárkányok versenyében a Rába SC legénysége győzelmével megalapozta a „kollegák” délutáni tarolását: a vegyes kupában mind az A, mind a B ligában a klub által indított csapat, előbbiben a Fekete Gyöngy, utóbbiban a Rába Premier szerezte meg a győzelmet.  A tarolás azonban csak tizedmásodperceken múlott, amelyből dunaújvárosi DVSC Sárkányszívnek csupán néhány hiányzott a győzelemhez. 

A versenyek közötti rövid ebéd utáni sziesztát a Dragonmasters lovas-evezősei dobták fel váratlanul. A sárkányhajót ezen a napon lóhátra cserélték és az Aranypartra bő kétórás túrát követően érkeztek meg, ahol is végtelen türelemmel ültették lovaikra a kíváncsi jelentkezőket.  És ahogy egy krimiben a fegyvert el kell sütni, úgy a bemutatott lovakat vágtára kell fogni! Természetesen ezt is teljesítették (amelynek tanúsításául ajánljuk majd a fotógalériát böngészni)! Vágta közben a lovakat a Kugli zenekar koncertje sem zavarta.

A Kugli zenekar az ebédidőben, hangulatos rock koncertet varázsolt az Aranypartra. Az öreg rockerek igazán kitettek magukért, sőt még még néhány zenei szöbegbe a sárkányhajó sportot is beleszőtték.

Az első bálozók, azaz adott összeállításban fesztiválon első alkalommal indulók kategóriában nem csupán újoncok versenyeztek, de a sárkányhajó sportág bázisának szélesítése szempontjából a diákok „hadra fogása” mellett a lassú építkezés is legalább annyira fontos.  Külön kiemelendő Balassa Kata fáradhatatlan munkája, aki számos csapatot edz, irányít, szervez – és akit a kategória győztes Győri Tornádó legénysége hálából iszapfürdőre utalt..

A sárkányhajósok legközelebbi megmérettetése az A Ligás Sárkányhajó Magyar Bajnokság, és Sárkányhajó Fesztivál lesz Fadd-Domboriban, 2012. június 2-3-án.

1Szeretem...2Találka...

[ archívum... ]