VI. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál X. Magyar Sárkányhajó Bajnokság Magyar Kupa és Válogató - Sárkányhajó Fesztiválok | www.sarkanyhajo.hu
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
 

 

VOGALONGA - Fesztivál Olaszországban
Velence, Olaszország
2022 ben is:)

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2022

11. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/1
Baja, Petőfi - sziget
2022. május 21.

18. Győri Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/2 (Győri Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - első forduló)
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 27.

18. Győri Sárkányhajó Fesztivál
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 28.

8. 10 személyes Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/3
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. június 11-12.

9. Szombethelyi Sárkányhajó Fesztivál
Szombathely, Csónakázó tó
2022. augusztus 5 - 6.

20. Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. szeptember 16-18.

17. Székesfehérvári Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/4 (Székesfehérvári Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - második forduló)
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 23.

17. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 24.

[ bővebben... ]

 

 

 


VI. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál X. Magyar Sárkányhajó Bajnokság Magyar Kupa és Válogató

(2012. május 30.)

Június első hétvégéjén Fadd-Domboriban gyűlik össze – és száll vízre – a magyar sárkányhajó sport elitje, ugyanis ekkor kerül megrendezésre az “A” Ligás Magyar Bajnokság premier, ifjúsági és grand senior korosztályban.

Az eseménynek külön színt és rangot ad, hogy egyben válogatóverseny is.  A 2013-as szegedi világbajnokság feltehetően fokozott motiváció a sárkányhajósoknak, hiszen hazai közönség előtt mutathatják meg tudásukat, az útiköltséget pedig nem tengerentúli árakon kell kalkulálniuk.  Ideális lenne, ha a Magyar Sárkányhajó Szövetség minden távon és minden korosztályban tudna legénységet indítani, mindehhez persze a legénységeknek is és a sportolóknak egyénileg is harcba kell szállniuk.

Idén sem lesz hiány a nemzetközi megmérettetésekben, hiszen alig több mint egy hónap múlva, július 4-8 között Hong-Kongban rendezik az IDBF Klub Legénység Világbajnokságot, majd július 27-29 között Nottingham lesz az EDBF Európa-bajnokság házigazdája. 

Fadd-Domboriban méltóképpen készülhetnek és küzdhetnek a versenyzők, az évről-évre fejlődő evezőspálya és környéke jó időben nemcsak a sárkányhajósok, de víz- és sportszerető családok ideális program-helyszíne is.  Az elkövetkező hétvégén 200, 500 és 2000 méteres távon, Open, Női és Vegyes kategóriában, premier, ifjúsági és grand senior korosztályban küzdenek meg az “A” ligás legénységek. 

Az élcsapatok küzdelmei mellett a VI. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál égisze alatt Szabadidős és Nebuló Kupa is megrendezésre kerül.

A rendezvény támogatója a paksi atomerőmű a hazai energiaipar kiemelkedő szereplője. Az országos villamosenergia-termelés több mint 40%-át biztosítja, mindemellett pedig az energiaellátás legolcsóbban termelő egysége hazánkban. Tisztán, gazdaságosan, környezetkímélő módon, de mindenekelőtt biztonságosan állít elő villamos energiát. A Paksi Atomerőmű Zrt. gazdasági súlyának megfelelő mértékben szerepet vállal a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül a sport, a kultúra, az oktatás, az egészségügy területén. Ha többet szeretne tudni hazánk atomerőművéről, látogassa meg a www.atomeromu.hu weboldalt!

Szurkoljunk együtt a napsütésért és a versenyzőkért!

1 Tolna2 Plakát

[ archívum... ]