Tisztújító Közgyűlés a Magyar Sárkányhajó Szövetségben - Sárkányhajó Fesztiválok | www.sarkanyhajo.hu
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
 

 

VOGALONGA - Fesztivál Olaszországban
Velence, Olaszország
2022 ben is:)

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2022

11. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/1
Baja, Petőfi - sziget
2022. május 21.

18. Győri Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/2 (Győri Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - első forduló)
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 27.

18. Győri Sárkányhajó Fesztivál
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 28.

8. 10 személyes Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/3
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. június 11-12.

9. Szombethelyi Sárkányhajó Fesztivál
Szombathely, Csónakázó tó
2022. augusztus 5 - 6.

20. Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. szeptember 16-18.

17. Székesfehérvári Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/4 (Székesfehérvári Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - második forduló)
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 23.

17. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 24.

[ bővebben... ]

 

 

 


Tisztújító Közgyűlés a Magyar Sárkányhajó Szövetségben

(2015. április 12.)

2015. április 11-én a Magyar Sárkányhajó Szövetség megtartotta éves közgyűlését, mely egyben tisztújító közgyűlés is volt. A sportág tisztségviselői, a tagszervezetek küldöttjei előtt beszámoltak az előző évben elért eredményekről, az elvégzett munkáról, a sportág tavalyi és idei költségvetéséről, az előttünk álló időszak terveiről. A szövetség új elnökének Járosi Pétert, általános elnökhelyettesének Németh Fannit választották meg, a szakmai munkát elnökhelyettesként, továbbra is ifj. Sziklenka László irányítja.

A közgyűlést id. Sziklenka László, az MSSZ elnöke nyitotta meg, aki üdvözölte a megjelent küldötteket, megköszönte az eddigi munkát és bejelentette, hogy újabb 4 érve, már nem jelölteti magát az elnöki tisztségre. A leköszönő elnök elmondta, hogy továbbra is aktív részese és támogatója kíván maradni a sárkányhajó sportnak,  és mint edző is tovább tevékenykedik. Ezt követően Járosi Péter javasolta a Közgyűlésnek, hogy vegye napirendjére a tiszteletbeli elnök megválasztását, és a tisztségre javasolta id. Sziklenka Lászlót.

A Közgyűlés ifj. Sziklenka László, szakmai elnökhelyettes előterjesztésében, a szövetség elnökségének 2014. évről szóló beszámolójával folytatódott, melyben részletesen kitért az egyes klubok által elért nemzetközi eredményekre, de értékelte a hazai rendezésű versenyeket is, valamint részletesen beszámolt az Elnökség munkájáról is. Beszámolót, a küldöttek, egyhangúan fogadták el.

A Felügyelő Bizottság is megtartotta a beszámolóját, melynek kapcsán dr. Eörssy-Farkas Dominika elmondta, hogy részletes vizsgálat után megállapítható, hogy a Magyar Sárkányhajó Szövetség működése az elmúlt évben is jogszerűen folyt. Egyetértésben, ellenszavazat nélkül fogadták el a sportág képviselői a tavalyi költségvetésről szóló beszámolót, és az idei költségvetésre vonatkozó terveket is.

A közgyűlés végén tisztújításra került sor. A küldöttek egyhangúan megválasztották az új vezetést.  A Felügyelő Bizottság elnöki tisztségét továbbra is dr. Eörssy-Farkas Dominika tölti be, a további két választott tag pedig Bíró Andrea, a Dragoon Steel SE képviselője és Mátis László, a Rába Sárkányhajó Club képviselője lett. Az új elnökség tagjai: Bocsor Balázs (Dragonmasters), Búza László (Rába SC), Ozsváth Zoltán (Dragon Aqua SE) és Szabó Mikós (Dunai Sárkányok Vác).

A szakmai elnökhelyettesnek ismételten ifj. Sziklenka Lászlót választották meg. Általános elnökhelyettesi tisztséget a továbbiakban a Rába Sárkányhajó Club jelölte Németh Fanni fogja ellátni a közgyűlés döntésének értelmében.

A  Magyar Sárkányhajó Szövetség új elnöke,  Járosi Péter lett, aki 2003 – tól eddig látta el az általános elnökhelyettesi feladatokat.   A szövetség tiszteletbeli elnöknek id. Sziklenka Lászlót választották.

A Közgyűlés örömmel fogadta a Magyar Sárkányhajó Szövetség újonnan felvett tagszervezetét, a Körös Dragon SE-t, akiknek a Szövetség egy standard méretű sárkányhajót bocsátott a rendelkezésére.

1

[ archívum... ]