Száguldás a szombathelyi Csónakázó-tavon - Sárkányhajó Fesztiválok | www.sarkanyhajo.hu
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
 

 

VOGALONGA - Fesztivál Olaszországban
Velence, Olaszország
2022 ben is:)

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2022

11. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/1
Baja, Petőfi - sziget
2022. május 21.

18. Győri Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/2 (Győri Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - első forduló)
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 27.

18. Győri Sárkányhajó Fesztivál
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 28.

8. 10 személyes Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/3
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. június 11-12.

9. Szombethelyi Sárkányhajó Fesztivál
Szombathely, Csónakázó tó
2022. augusztus 5 - 6.

20. Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. szeptember 16-18.

17. Székesfehérvári Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/4 (Székesfehérvári Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - második forduló)
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 23.

17. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 24.

[ bővebben... ]

 

 

 


Száguldás a szombathelyi Csónakázó-tavon

(2015. július 25.)

Időmérő edzés helyett rangsoroló futamokra, boxutca helyett boatmarshallingra, kockás zászló helyett bójasorra, versenyistállók helyett egyesületekre, paddock helyett csapatsátrakra, felvezető kör helyett bemelegítésre, Forma 1-es autók helyett pedig sárkányhajók száguldására lehetettek figyelmesek az elmúlt hétvégén a szombathelyi Csónakázó-tóhoz látogató sportolók és szurkolók.

Idén, igaz még nem 30. (F1), de már harmadik alkalommal került megrendezésre, a Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával, a Savaria Turizmus és a Dragon Aktív Kft gondozásában. A verseny fővédnöke idén is Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter volt, aki örömmel üdvözölte a nagy létszámban megjelent csapatokat és nézőket. A Csónakázó-tó közvetlen környezetének megújítása apropóján miniszter úr és Dr. Puskás Tivadar polgármester úr - a kínai tradíciókat követve - sárkányhajó szenteléssel nyitották meg az eseményt.

A király kategóriának számító Premier Open versenyosztályban 16 csapat indult a délelőtti futamokon, míg a Vegyes Kupáért 10 legénység szállt versenybe a délutáni versenyek folyamán. A színvonalas, látványos versengés értékét emeli, hogy a szombathelyi csapatok a versenyt megelőző napon lezajlott felkészítő edzést követően mérkőztek meg egymással szombaton. Mint minden fesztivál helyszínen itt is összecsaptak a házisárkányok a vizen, így női futamokban is lehetett gyönyörködni. Úgy tűnt, a késő délután lezúduló csapadékmennyiség és heves zivatar miatt veszélybe kerül a Marathon Kupa megrendezése, de a versenyzők töretlen kitartásának és szakadatlan jókedvének köszönhetően egy gyors bemelegítés, esőtánc és hajómerés után a csapatok vízre szálltak, hogy megküzdjenek egymással hosszú távon is.

A sok néző, a megújult környezet, a sportolni vágyó csapatok, a versenyt körüllengő különleges hangulat immáron harmadszorra is azt mondatja velünk: jövőre ugyanitt találkozunk, Szombathely visszavár! Evezz velünk!

 

123
4

[ archívum... ]