Nagy meglepetéseket is hozott a hétvége Domboriban - Sárkányhajó Fesztiválok | www.sarkanyhajo.hu
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
 

 

VOGALONGA - Fesztivál Olaszországban
Velence, Olaszország
2022 ben is:)

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2022

11. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/1
Baja, Petőfi - sziget
2022. május 21.

18. Győri Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/2 (Győri Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - első forduló)
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 27.

18. Győri Sárkányhajó Fesztivál
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 28.

8. 10 személyes Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/3
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. június 11-12.

9. Szombethelyi Sárkányhajó Fesztivál
Szombathely, Csónakázó tó
2022. augusztus 5 - 6.

20. Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. szeptember 16-18.

17. Székesfehérvári Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/4 (Székesfehérvári Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - második forduló)
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 23.

17. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 24.

[ bővebben... ]

 

 

 


Nagy meglepetéseket is hozott a hétvége Domboriban

(2017. június 13.)

A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) versenyszabályzatával összhangban az egész hétvégés versenyen a távok külön napokra voltak beosztva: pénteken a 2000 m, szombaton 200 m, míg az utolsó vasárnapi versenynapon az 500 m-es futamok kerültek megrendezésre a 15. Magyar Sárkányhajó Bajnokság keretein belül.

A pénteki Premier Open 2000m futamot a Dunai Sárkányok, Vác nyerte, míg a Premier Vegyes 2000m-en a tavalyi győztes Rába Sárkányhajó Club remekelt. A Dragon Aqua SE Senior B Open és Vegyes csapatával is bajnok lett, nem csak 2000m-en, hanem a hétvége folyamán egyetlen távból sem engedett a Sugo Sárkányoknak, akik csak kevéssel maradtak mögöttük a szoros futamokban.

Nagy meglepetés volt az U18asok versenye, ahol idén, - a Magyar Sárkányhajó Szövetség utánpótlás nevelés programjának és tagegyesületeink kemény munkájának köszönhetően - ismét éles harcok voltak négy egyesület legénységei között. A Körös Dragon SE U18as legénysége egyértelmű bajnoka az idei évnek, akik a különböző távokon 5, 8, ill. 2000m-en több, mint 10mp-es idővel jutott a dobogó legfelső fokára! Második helyen végzett minden távon a 2016-os Nemzetek közötti Európa Bajnokság veretlen – azaz minden távon európa bajnok - U18as keretét adó Rába Sárkányhajó Club, és a dobogóra jutásért küzdött a Dunai Sárkányok, Vác és a Dragon Aqua SE tavalyi U18as magyar bajnok csapata.

Számukra különösen fontos állomás volt a verseny az idei júliusban megrendezésre kerülő IDBF Nemzetek közötti Ifjúsági Világbajnokság előtt.

A szombat délutáni Premier 200m-es futamokat erős szél és rövid esőzés nehezítette, de a legénységek zavartalanul folytatták a versenyt. Premier Vegyes kategóriában a Körös Dragon SE nagyot lépett előre a 2. helyre a tavalyi 6. helyezés után, a többi legénység a tavalyi helyezéseit tartotta, ezzel ismét címvédő a Rába Sárkányhajó Club, és bronz érmes lett a Fekete Gyöngy Sárkányhajó csapata. Open kategóriában a Dragonmasters lett idén is a magyar bajnok. Az U18as korosztály mellett a Premier korosztályban is bővült a mezőny a PTE-PEAC, a Démász Szeged Vízi SE és a Kimle-Vaskakas csapataival.

Talán az IDBF új szabályzatának is köszönhető,  – miszerint Vegyes kategóriában az eddigi minimum 8 női versenyző helyett 10 főnek kell a hajóban eveznie - hogy a Női mezőny is erősödik és idén 5 női legénység harcolt a bajnoki cím mellett a jövő évi, hazai rendezésű Klub Legénység Világbajnokság indulási jogáért.

A vasárnapi 500m címvédői: a nagy Dunán edzett Dunai Sárkányok, Vác Senior A Open, Senior A Vegyes és Premier Női legénysége, és Premier Open-ben a Dragonmasters. Premier Vegyesben idén a Körös Dragon SE lépett a dobogó legfelső fokára 0,18mp-el megelőzve a második helyezettet. Senior B kategóriában a már említett sorrend maradt vasárnap délutánra is: Dragon Aqua SE és a Sugo Sárkányhajó Klub között.

Szabadidős kategóriában is rajthoz álltak csapatok, akik idén 2000m-en is kipróbálták magukat. A Kimle-Vaskakas és Tolnai Sárkányhajó Klub 1-1 arannyal és ezüst éremmel, a Paksi Sárkány-Ha-Jó egy arany és egy bronz, illetve a LapáTolna egy bronz éremmel lett gazdagabb szombaton.

A klubok legénységei is lényeges felkészülési állomásnak tekintették a bajnokságot az idei franciaországi, EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokság előtt. Az EB-n induló klubok közül a szarvasi Körös Dragon SE legénységei teljesítettek a legeredményesebben a hétvégi bajnokság során, őket követte a Velencei-tavi Dragon Aqua SE és végül, de nem utolsó sorban a Dunai Sárkányok, Vác.

A hétvégéhez és az elért eredményekhez gratulálunk!

Eredmények

Képek

Két hét múlva ugyanitt!  3. Magyar 10személyes Sárkányhajó Bajnokság és Szabadidős Bajnokság Nevezési határidő: június 16.

 

11011
121314
1523
456
789

[ archívum... ]