Hírek - Sárkányhajó Fesztiválok | www.sarkanyhajo.hu
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
 

 

VOGALONGA - Fesztivál Olaszországban
Velence, Olaszország
2022 ben is:)

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2022

11. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/1
Baja, Petőfi - sziget
2022. május 21.

18. Győri Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/2 (Győri Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - első forduló)
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 27.

18. Győri Sárkányhajó Fesztivál
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2022. május 28.

8. 10 személyes Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2022/3
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. június 11-12.

9. Szombethelyi Sárkányhajó Fesztivál
Szombathely, Csónakázó tó
2022. augusztus 5 - 6.

20. Sárkányhajó Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság
Fadd - Dombori, Holt Duna
2022. szeptember 16-18.

17. Székesfehérvári Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2022/4 (Székesfehérvári Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - második forduló)
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 23.

17. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2022. szeptember 24.

[ bővebben... ]

 

 

 


Sárkányok a Lágymányosi-öbölben
(2013. május 13.)

A sárkányhajók budapesti viadalán több száz profi és amatőr versenyző küzdelmének követhettük nyomon május 11-12-én.

 

12
Sárkányok a Dunai Regattán
(2013. május 10.)

A május 9-i dunai hajózárnak komoly oka volt: helyet kellett adni a sárkányhajók küzdelmének. A sárkányhajó fesztivál kezdete előtt az Antall József Tudásközpont által szervezett Dunai Regattán találkozhattunk először a sárkányokkal, amelyek ádáz küzdelme a Parlamenttől egészen a Műszaki Egyetem vonaláig tartott. Nyolc egyetem hallgatói csaptak össze, akik a Magyar Sárkányhajó Szövetség által szervezett négy hetes felkészülési idő után, végre összemérhették tudásukat.

 

12.
Sárkányok küzdelme
(2013. május 3.)

Idén színpompás sárkányok fogják ellepni a magyarországi folyókat, köszönhetően a 2013-as Sárkányhajó Fesztiválsorozatnak, valamint a júliusban Szegeden rendezett Sárkányhajó Világbajnokságnak. A sárkányhajó fesztivál kezdete előtt a Dunai Regattán, május 9-én találkozhatunk először a sárkányhajókkal, amik a Vigadótól egészen a Műszaki Egyetem vonaláig fognak versenyezni a Dunán. Nyolc egyetem hallgatói csapnak össze, akik a Magyar Sárkányhajó Szövetség által szervezett négy hetes felkészülési idő után, most végre összemérhetik tudásukat. A szurkolók jó hangulatát a számos program mellett a Mary PopKids és a Compact Disco koncertje garantálja.

 

1
Warning: Illegal string offset 'file' in /www/dragon/www.sarkanyhajofesztival.hu/cake/libs/debugger.php on line 622

Warning: Illegal string offset 'line' in /www/dragon/www.sarkanyhajofesztival.hu/cake/libs/debugger.php on line 622
Warning (2): getimagesize(/www/dragon/www.sarkanyhajofesztival.hu/app/webroot/uploads/logo_budapest_5184328b4dc6c.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory [APP/views/helpers/picture.php, line 46]
IDBF 2013 Kupa
(2013. április 23.)

Te is eljuthatsz csapatoddal a Világbajnokságra! Ne hagyd ki a lehetőséget! 2013.07.21 - 28. Sárkányok hete, te is légy a részese!

 

Jön a jó idő, jönnek a versenykiírások
(2013. április 9.)

A héten már olvashatóak lesznek versenykiírásaink a honlapon. A nevezéseket folyamatosan fogadjuk, és kérjük a budapesti fesztiválra is időben adjátok le a jelentkezéseteket. Fesztiváljainkon keresztül te is eljuthatsz versenyzőként a Szegeden megrendezésre kerülő 11. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságra. Részletek a kiírásban, és később majd itt a honlapon.

 

Hungexpon mutatkozott be Simi, a VB kabalafigurája
(2013. március 5.)

Az idei Hungexpo Utazás Kiállítás alkalmával, az A pavilon, 312C standján, Szeged, mint vendéglátó város adott helyet a 2013. július 23-tól megrendezésre kerülő, 11. IDBF Sárkányhajó Világbajnokság promóciójának. A Magyar Sárkányhajó Szövetség és a VB Szervező bizottság óriási kihívás elé néznek, hisz már most 29 nemzet válogatottja adta le nevezését világbajnokságra. A nevezők között olyan nemzetek csapatai is vannak, akik még soha, vagy hosszú ideje nem indultak a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) versenyein. Biztosak lehetünk benne, hogy az idei sárkányhajó világbajnokság nem telik majd unalmasan, és izgalmas meglepetésekre is számíthatunk mind résztvevőként, mind szurkolóként. A kiállításon sok érdeklődővel találkoztak a szövetség lelkes önkéntesei, akik munkájára nagy szükség van a sikeres rendezéshez.

 

12
Lassan kiolvadnak a sárkányhajók...
(2013. február 28.)

Közeleg a 2013. évi sárkányhajó fesztiválsorozat. A jó idő közeledtével, a téli időszakban lelkesen alapozó, kemény felkészülésben lévő csapatok, rövidesen megkezdik a szabadtéri edzéseiket. Persze sok függ az időjárástól, azaz elég gyorsan melegszenek e a folyók és tavak. De az, tény, hogy az idei év különleges lesz a hazai sárkányhajó társadalomnak, hiszen Magyarországon kerül sor a 11. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságra júliusban. A fesztiválsorozatot idén Budapesten kezdjük. További információkért, figyeld honlapunkat!

 

12
Sárkányok és Szépek...
(2012. szeptember 25.)

Már csak néhány nap választ el bennünket az év sárkányhajó fesztiválsorozatának zárórendezvényétől. A fehérvári verseny ismét népszerű, és a diák csapatok nagyszámú érdeklődése örömteli. A versenyműsor már olvasható a honlapon. A sárkányhajó verseny mellett igazán érdekes programok várják a kilátogatókat. Szombaton délben a Vidám Barakk szórakoztatja a közönséget, vasárnap pedig jönnek a Szépek...

 

12
VIII. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál
(2012. szeptember 13.)

A sárkányhajózás szempontjából eseménydús szezon zárófesztiválját rendezik szeptember utolsó hétvégéjén a székesfehérvári Csónakázó-tavon. Kérjük, időben nevezzetek, és azt követően az edzés időpontokat is foglaljátok le!

 

12
Hozta is, vitte is a vándorkupát a Dragonmasters
(2012. szeptember 8.)

Szeptember 1-2 között rendezték meg a VI. Szegedi Sárkányhajó Fesztivált, amely egyben Magyar Kupa záró futam is volt az A és B ligás csaptok Open, Mix és Női kategóriájában. Akár a Forma 1-ben, a sárkányhajó sportban is meghatározó körülmény az időjárás, amellyel idén igen nagy szerencséje van a sportolóknak, és a halászléfesztivál résztvevőinek. Bár a nyarat már „átlapoztuk” a naptárban, a hőség még júliusi volt.

 

12
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16