Hírek - Sárkányhajó Fesztiválok | www.sarkanyhajo.hu
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
 

 

VOGALONGA - Pünkösdi Fesztivál Olaszországban
Velence, Olaszország
2023 ban is:), május 28.

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2023

12. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló
Baja, Petőfi - sziget
2023. április 29.

19. Győri Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2023 (Győri Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - első forduló)
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2023. május 19.

19. Győri Sárkányhajó Fesztivál
Győr, Aranypart II, Mosoni - Duna
2023. május 20.

9. 10 személyes Magyar Bajnokság, Egyetemi Regatta 2023
Fadd - Dombori, Holt Duna
2023. június 10-11.

10. Szombethelyi Sárkányhajó Fesztivál
Szombathely, Csónakázó tó
2023. július 21-22.

21. Sárkányhajó Magyar Bajnokság (U18, U24, Premier, Senior "A" és "B")
Fadd - Dombori, Holt Duna
2023. szeptember 16-17.

18. Székesfehérvári Nebuló Kupa és Egyetemi Regatta 2023 (Székesfehérvári Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB - második forduló)
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2023. szeptember 29.

18. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2023. szeptember 30.

[ bővebben... ]

 

 

 


Bográcsok és Sárkányhajók...
(2012. augusztus 25.)

Alig több mint egy évvel azután, hogy a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnyerte Szeged városának a 2013-as világbajnokság rendezési jogát, és szűk egy évvel az említett világverseny előtt, szeptember első hétvégéjén Szeged lesz a sárkányhajózás szerelmeseinek központja. Jó hír továbbá a gaszronómia kedvelőinek, hogy a VI. Szegedi Sárkányhajó Fesztivál ismét a Nemzetközi Tiszai Halfesztivállal egyidőben kerül megrendezésre.

 

Egy amatőr sárkányhajó csapat élményei és fantasztikus eredménye Hong Kongban...
(2012. augusztus 20.)

VIII. Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság, Hong Kong 2012. Bárki elérheti a sikert, aki tesz érte! Mindenkinek nyitott a lehetőség, de összefogás kell, és kemény akarat. Reméljük, hogy a beszámoló olvasása után még többen kedvet kapnak a gyönyörű sportágunk kipróbálásához, és az igazi sárkányhajó sportolok száma csak növekszik. Kérlek fogadjátok szeretettel a Fekete Gyöngy - Rába SC, amatőr sárkányhajó csapat beszámolóját egy világversenyről.:)

 

12
Szeged és Székesfehérvár..., szeptember a nagy versenyek hónapja
(2012. augusztus 18.)

Augusztus 24.-én lejár a szegedi fesztivál nevezési határideje, de már letölthető a VIII. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál versenykiírása honlapunkról. Várjuk a nevezéseket! Szeretnénk, ha mind két verseny, a hagyományokhoz illően a sárkányhajózás ünnepe lenne!

 

Közeledik a VI. Szegedi Sárkányhajó Fesztivál!
(2012. augusztus 10.)

Igaz még van idő, de mint tudjuk rohan... és pár hét múlva folytatódik az idei fesztivál sorozat, a VI. Szegedi Sárkányhajó Fesztivállal. A nevezési lap és versenykiírás olvasható a honlapon. Kérjük a csapatokat időben nevezzenek és kérjék meg az edzésidőpontjaikat.

 

12
Véget ért a VI. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál
(2012. június 26.)

Izgalmas versenyt hozott az elmúlt hétvégén a budapesti fesztivál. A sok fesztiválfutam között kerültek megrendezésre a B ligás magyar bajnoki futamok is. A komoly vizi-csaták, nagyon szoros eredményeket hoztak. A kilátogató érdeklődők, nézők, igazi, látványos sárkányhajó versenyeket láthattak! Az elkövetkező időszakban a nemzetközi versenyeken részvevő sportolóinknak szoríthatunk. De szeptember elején a VI Szegedi Sárkányhajó Fesztivállal folytatódik az idei fesztiválsorozat. A versenykiírás és a nevezési lap már letölthető honlapunkról.

 

12
Izgalmas és magas színvonalú volt a X. Magyar Sárkányhajó Bajnokság, Magyar Kupa és Válogató
(2012. június 4.)

Izgalmas versenyt hozott az elmúlt hétvégi fesztivál és Magyar Bajnokság Fadd - Domboriban. A megújult versenypályán, szoros, kiélezett csatákra került sor, ahol az "A" liga premier osztályában a Dragonmasters csapata vitte a prímet. A dobogó első három fokára feljutott csapatoknak, nagyon meg kellett dolgozni a sikerért. A Nebuló Kupa is izgalmas, és színvonalas versennyé fejlődött az évek során, és idén először hat hajós döntőre került sor. Eredmények: http://www.sarkanyhajofesztivalok.hu/uploads/fadd_eredmenyek/.

 

12
Gyere sárkánykodni Budapestre..., avagy vegyél részt a sárkányhajók csatájában
(2012. június 6.)

2012. június 23-24-én, péntektől vasárnapig immár hatodik alkalommal a budapesti Lágymányosi Öböl látja vendégül a magyar sárkányhajós társadalmat. Aki még nem látta a kecses, hosszú, sárkányfejű hajókban küzdeni a sportolókat, akinek még nem dübörög ismerősen a dobos adta ritmus, annak különösen érdemes kilátogatnia a 2009-es Európa-bajnokság színhelyén megrendezésre kerülő versenyre és fesztiválra. A sárkányhajókban 20 evezős küzd - a szó szoros értelmében vállvetve – a különböző kategóriák érmeiért, természetesen egy kormányossal a fedélzeten, aki indítja, irányítja, és a szintén kötelező résztvevő dobossal együtt összhangban dolgozva a célba hajszolja versenyzőit. Aki előtt ismerős képsorok jelennek meg, az pedig valószínűleg tudja, hogy a sárkányhajózás sava-borsa nem csak a sportolók izomszakadtáig zajló küzdelme, hanem a résztvevőket korra, nemre, foglalkozásra tekintet nélkül egységgé tömörítő tömegsport jellege – fesztiválhangulattal fűszerezve. A július eleji Hong-Kongi klub legénység világbajnokság előtti utolsó hazai versenyen azonban valószínűleg sportélményekben sem lesz hiány!

 

12
VI. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál X. Magyar Sárkányhajó Bajnokság Magyar Kupa és Válogató
(2012. május 30.)

Június első hétvégéjén Fadd-Domboriban gyűlik össze – és száll vízre – a magyar sárkányhajó sport elitje, ugyanis ekkor kerül megrendezésre az “A” Ligás Magyar Bajnokság premier, ifjúsági és grand senior korosztályban. Az élcsapatok küzdelmei mellett a VI. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál égisze alatt Szabadidős és Nebuló Kupa is megrendezésre kerül.

 

1 Tolna2 Plakát
VI. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál
(2012. május 25.)

2012. június 23-24-én, péntektől vasárnapig immár hatodik alkalommal a budapesti Lágymányosi Öböl látja vendégül a magyar sárkányhajós társadalmat. A versenykiírás letölthető honlapunkról. Kérjük időben nevezzetek, és jelentkezzetek a felkészítő edzésekre!

 

Hajóban, táncparketten és lóháton a sárkányhajósok
(2012. május 22.)

Eseménydús hétvége áll a sárkányhajó sportág szerelmesei mögött, a győri Aranyparton május 19-20-án rendezett IX. Győri Sárkányhajó Fesztivál tervezett és spontán programjainak köszönhetően...

 

1Szeretem...2Találka...
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17