Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5
 

 

VOGALONGA - Fesztivál Olaszországban
Velence, Olaszország
2017 ben is:)

SÁRKÁNYHAJÓ FESZTIVÁLOK 2017

6. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság
Baja, Petőfi - sziget
2017. április 30.

9. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál
Budapest, Lágymányosi öböl
2017. május 13.

13. Győri Sárkányhajó Fesztivál
Győr, Aranypart, Mosoni - Duna
2017. május 27.

11. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál 15. Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság
Fadd - Dombori, Holt Duna
2017. június 9 - június 11.

3. 10 személyes Magyar Bajnokság, Szabadidős Magyar Bajnokság
Fadd - Dombori, Holt Duna
2017. június 24.

5. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál
Szombathely, Csónakázó tó
2017. július 14 -15.

8. Szegedi Sárkányhajó Fesztivál
Szeged, Tisza
2017. szeptember 2.

12. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál
Székesfehérvár, Csónakázó tó
2017. szeptember 29.

[ bővebben... ]

 

 

 


Gyere sárkánykodni Budapestre..., avagy vegyél részt a sárkányhajók csatájában
(2012. június 6.)

2012. június 23-24-én, péntektől vasárnapig immár hatodik alkalommal a budapesti Lágymányosi Öböl látja vendégül a magyar sárkányhajós társadalmat. Aki még nem látta a kecses, hosszú, sárkányfejű hajókban küzdeni a sportolókat, akinek még nem dübörög ismerősen a dobos adta ritmus, annak különösen érdemes kilátogatnia a 2009-es Európa-bajnokság színhelyén megrendezésre kerülő versenyre és fesztiválra. A sárkányhajókban 20 evezős küzd - a szó szoros értelmében vállvetve – a különböző kategóriák érmeiért, természetesen egy kormányossal a fedélzeten, aki indítja, irányítja, és a szintén kötelező résztvevő dobossal együtt összhangban dolgozva a célba hajszolja versenyzőit. Aki előtt ismerős képsorok jelennek meg, az pedig valószínűleg tudja, hogy a sárkányhajózás sava-borsa nem csak a sportolók izomszakadtáig zajló küzdelme, hanem a résztvevőket korra, nemre, foglalkozásra tekintet nélkül egységgé tömörítő tömegsport jellege – fesztiválhangulattal fűszerezve. A július eleji Hong-Kongi klub legénység világbajnokság előtti utolsó hazai versenyen azonban valószínűleg sportélményekben sem lesz hiány!

 

12
VI. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál X. Magyar Sárkányhajó Bajnokság Magyar Kupa és Válogató
(2012. május 30.)

Június első hétvégéjén Fadd-Domboriban gyűlik össze – és száll vízre – a magyar sárkányhajó sport elitje, ugyanis ekkor kerül megrendezésre az “A” Ligás Magyar Bajnokság premier, ifjúsági és grand senior korosztályban. Az élcsapatok küzdelmei mellett a VI. Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál égisze alatt Szabadidős és Nebuló Kupa is megrendezésre kerül.

 

1 Tolna2 Plakát
VI. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál
(2012. május 25.)

2012. június 23-24-én, péntektől vasárnapig immár hatodik alkalommal a budapesti Lágymányosi Öböl látja vendégül a magyar sárkányhajós társadalmat. A versenykiírás letölthető honlapunkról. Kérjük időben nevezzetek, és jelentkezzetek a felkészítő edzésekre!

 

Hajóban, táncparketten és lóháton a sárkányhajósok
(2012. május 22.)

Eseménydús hétvége áll a sárkányhajó sportág szerelmesei mögött, a győri Aranyparton május 19-20-án rendezett IX. Győri Sárkányhajó Fesztivál tervezett és spontán programjainak köszönhetően...

 

1Szeretem...2Találka...
Győr után Fadd - Dombori
(2012. május 21.)

Véget ért a IX. Győri Sárkányhajó Fesztivál. A két napos versenyen, kiváló időjárási körülmények között versenyezhettek a csapatok egymással. A fesztiválon a győri legénységek szerepeltek a legeredményesebben, és a diák versenyek is magas színvonalúak voltak. A csapatok a tánctudásukat is bemutathatták, az esti Sárkányhajó Partyn! A Fadd - Dombori fesztivál kiírása, már olvasható a honlapon, kérjük nevezéseiteket időben adjátok le!

 

1 Plakát2 Győzelemre várva...
Pár nap és ... IX. Győri Sárkányhajó Fesztivál
(2012. május 14.)

Szombaton indul a sárkányhajó fesztiválszezon Győrben. Már olvashatjátok a versenyműsort, és letölthetitek a legfontosabb információkat honlapunkról. Jó felkészülést és versenyzést kívánunk!

 

Arrabona.jpgFesztivál plakát
Győr a sárkányhajózás bölcsője...avagy IX. Győri Sárkányhajó Fesztivál Magyar Kupa és Marathon Kupa futam Nemzetközi verseny EDBF/IDBF
(2012. április 18.)

Május derekán, két héttel az évadnyitó versenyt követen - 2012. május 19-20-án –, kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Győri Sárkányhajó Fesztivál. Ami a világ sárkányhajósainak Hong-Kong, az a magyar sportolóknak Győr: a sárkányhajózás bölcsője. Reméljük, alapos felkészítő versenyt nyújt majd az idei fesztivál a július eleji Hong-Kongi klub legénység világbajnokságra készülő legénységeknek, akik értékes helyezésekkel, és élménybeszámolóikkal is gazdagítják majd a magyar sárkányhajó sportot. Bár akkora forgatagra nem számítunk mint ami a Távol-Keleten várható, Győrben a tapasztalt szervezők mellett a hely adottságai biztosítják a tömegsport fesztiválhangulatát.

 

34
Jön, jön,...a 2012. évi Sárkányhajó Fesztiválsorozat
(2012. április 11.)

Rövidesen...:)

 

12
Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!
(2011. december 24.)

Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!

 

Véget ért a fesztivál és versenyszezon
(2011.10.07)

A székesfehérvári fesztivállal, véget ért a 2011. évi fesztivál és versenyszezon. Az idei fesztiválokat is a jó hangulat és a nemes versengés hatotta át. Bízunk abban, hogy sok embernek tudtunk maradandó élményeket szerezni - e csodálatos sportág - tradicionális, most már 8. éves fesztiválsorozatával. Az emlékek felidézésében a honlap aktualizált képgalériája segít. A téli felkészülés idején, terveink szerint folyamatos híreink és fejlesztéseink fognak gondoskodni a sárkányhajós szabadidő sportoló barátainkról. Kérjük látogassátok honlapunkat, nemsokára összefoglaljuk, mi is történt az idén, és új sorozatot indítunk...

 

12
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13